
Lees verder
Bert Overbeek is een zeer ervaren trainer/coach, veranderaar en specialist in samenwerking en teamontwikkeling.
Meer over Bert OverbeekDe veranderende communicatiemiddelen vragen tegenwoordig om snelle beslissingen, zowel in ons werk als privé. En om niet alleen snelle, maar ook de goede beslissingen te nemen heb je wel de juiste gegevens en data nodig. De toename van big data zorgt ervoor dat de deskundigheid van je keuze toeneemt. Maar is deze data wel beschikbaar of volledig om daarop te kunnen vertrouwen?
"Volg je intuïtie" is dan het advies dat vaak klinkt. Intuïtie zorgt weliswaar voor snelheid maar is evenmin perfect, want ons brein is niet perfect. Toch zijn er geruststellende ervaringen met intuïtie. Flitsbesluiten die goed uitpakten. Dat wijst erop dat onze intuïtie een goed hulpmiddel is bij snelle besluiten.
Het boek 'Het flitsbrein' gaat over intuïtie en besluitvorming. Wat kan je met intuïtie in het alledaagse bestaan, kan je haar gebruiken op het moment dat je belangrijke besluiten moeten nemen, of moet je daar juist voorzichtig mee zijn en iets anders inzetten? Aan de hand van praktische voorbeelden uit het bedrijfsleven, onderzoeken en inzichten neemt Bert Overbeek je mee in de wereld van flitsbesluiten en wat je intuïtie hierbij kan betekenen. Iedereen die in organisaties besluiten neemt kan met de tips direct profiteren van intuïtie als tool voor snelle besluitvorming.
"Intuïtie belangrijk bij besluitvorming? Laat dat maar aan Bert Overbeek over! Hij was 20 jaar geleden al zover. Dat maakt zijn verhaal zo geloofwaardig en sterk. Immers: de echte wijsheid zit in het doen." - Willem Mastenbroek, Hoofdredacteur ManagementSite en emeritus hoogleraar Organisatiecultuur en Communicatie, Economische faculteit, Vrije Universiteit Amsterdam.
besluitvorming intuïtie brein flitsbesluiten snelle beslissingen neuronetwerken management snelle besluitvorming big data cognitieve biases datagedreven besluitvorming denkfouten limbische systeem persoonlijke effectiviteit cognitieve illusies leiderschap onzekerheid neurowetenschappen patroonherkenning verandering onbewuste processen organisatie psychologie limbisch systeem amygdala DIMO-checklist systeem 1 en 2 prefrontale cortex leidinggeven attractoren beslissersstappen strategie wishful thinking strategische besluitvorming overmoedigheid malcolm gladwell gary klein kahneman hersenillusies groepsdenken persoonlijke ontwikkeling overconfidence beslisproces ervaring ervaringskennis geheugenillusie kennisillusie oorzakelijkheidsillusie aandachtsillusie potentieel-illusie reflectie poor framing spirituele interpretaties carl gustav jung recency effect primacy effect association bias adhocratie daniel kahnemann chabris en simons zelfvertrouwen deskundigheid
Heb je jouw boeken niet meer nodig?
Als je jouw studieboeken gekocht hebt bij hanzestudybook.nl, kun je geselecteerde titels moeiteloos terugverkopen aan Noordhoff. Geen vragen, geen gedoe en lekker duurzaam.
Een AI-book is niet een boek dat geschreven is door AI maar een boek dat verrijkt is met AI. Het maakt de inhoud van een boek interactief via WhatsApp, zodat je ermee kunt chatten. Zie het als een razend slimme assistent die het boek perfect begrijpt en er alles uit onthouden heeft. Jij kunt deze assistent alles vragen. Vraag bijvoorbeeld hoe je iets kunt toepassen op jouw persoonlijke situatie, om een korte samenvatting, of wat de belangrijkste inzichten zijn. AI-books zijn alleen te gebruiken via WhatsApp, je hoeft er geen aparte app voor te installeren.
Meer informatie over AI-books