OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

  Filteren 1

  Filter de resultaten

  Actieve filters 1

  Recensie

  Rubriek

  Toon meer

  Online Magazine

  Auteur

  Toon meer

  Tags

  Dossier

  Toon meer
  Toon resultaten

  Recensies

  Recensies van Managementboek zijn onafhankelijk en geverifieerd. Ze komen tot stand in direct contact met onze redactie.
  11.440 resultaten
  recensie
  Werk en loopbaan
  16 juli 2024
  Danny Mullenders
  3-4 minuten leestijd
  Nicoline Hermans schreef ‘Succes met je assessment’ met de input van een behoorlijk aantal assessment psychologen van collega bureaus. Het resultaat? Een overzichtelijk, praktisch boek dat deelnemers aan assessments helpt om zich, voordat ze aan het assessment beginnen, te verdiepen in de meest voorkomende onderdelen ervan.
  recensie
  Coaching en trainen
  15 juli 2024
  Danny Mullenders
  3-5 minuten leestijd
  ‘Omgaan met ongemak in coaching en training’ gaat over het voor velen onprettig voelende ongemak, en hoe je daar vanuit jouw persoonlijke innerlijke houding - geholpen door een aantal perspectieven - mee om kan gaan. En op die wijze ongemak kan omzetten in iets constructiefs, iets helpends.   
  recensie
  Organisatiekunde
  15 juli 2024
  John Klerkx
  1-2 minuten leestijd
  ‘Bedrijfsarchitectuur op basis van Novius architectuurmethode’ (2024) is een vervolg op het zeer succesvolle boek met dezelfde titel dat zo’n 15 jaar geleden het daglicht zag. Het oorspronkelijke boek heb ik jaren geleden aangeschaft en is voor mij een zeer belangrijke bron geweest voor de uitoefening van mijn vak als (enterprise) architect.
  recensie
  Persoonlijke effectiviteit
  12 juli 2024
  Freija van Duijne
  5-7 minuten leestijd
  Veel kenniswerkers zitten tegen het randje. Nog een schepje er bovenop en we zijn overwerkt. Het blijkt vooral pseudo-productiviteit te zijn die onze drukte veroorzaakt. Mailtjes, overleggen en administratie. Cal Newport benoemt in ‘Slow productivity’ de uitgangspunten voor een bevredigender én productievere manier van werken: langzame productiviteit.
  recensie
  Leiderschap
  9 juli 2024
  Ward Grootens
  2-3 minuten leestijd
  ‘Hét boek voor leiders’, geschreven door Nicolette Kat en Inge Wels, ziet er fraai en aantrekkelijk uit. De ondertitel, ‘Alles wat je wilt weten over leiderschap met impact,’ nodigt uit om het boek te gaan lezen.
  recensie
  Strategisch management
  8 juli 2024
  Henny Portman
  4-6 minuten leestijd
  ‘En nu écht agile – Een bewezen strategie voor het omgaan met suboptimale agile praktijken’ is een verslag van Akbar Zarrinpajouhs verkenning van de TPS-beginselen (Toyota way) en hun relatie met agile en komt op basis van een aantal onderliggende principes tot aanbevelingen als hulpmiddel bij agile transformaties.
  recensie
  Psychologie
  5 juli 2024
  Rick Lindeman
  1-2 minuten leestijd
  Elke keer als ik Marinda Hall, een (oud-) collega van mij, in ons workshopcentrum zag binnenlopen, viel het me op hoe makkelijk ze iemand het zwijgen op kon leggen. Uiterst beleefd, maar onverbiddelijk. Ze heeft natuurlijk gezag, en daar heeft ze nu over geschreven.
  recensie
  Leiderschap
  3 juli 2024
  Danny Mullenders
  2-3 minuten leestijd
  Ieder van ons heeft het eigen leven te leiden en in dat leiden geven we, de een bewuster dan de ander, vorm aan ons persoonlijke leiderschap. Iedereen is dus op een bepaalde manier een leider, zo betoogt psycholoog en leiderschapsexpert Koen Marichal in ‘De leider, dat zijn wij’. 
  recensie
  Marketing
  2 juli 2024
  Henk Jan Kamsteeg
  4-6 minuten leestijd
  Marketing kan vaak zo veel beter – aantrekkelijk ook. Donald Miller laat in zijn boek ‘Marketing made simple - Hoe een simpel marketingplan je bedrijf laat groeien’ zien hoe.
  recensie
  Mens en maatschappij
  1 juli 2024
  Elly Stroo Cloeck
  6-8 minuten leestijd
  De titel ‘De mens is een plofkip’ maakt nieuwsgierig, en ook boos. Hoe durft Teun van de Keuken ons met een kip te vergelijken! Maar al lezend kwam ik tot de conclusie dat het klopt. We gedragen ons als een plofkip, we worden gemanipuleerd als een plofkip, en we hebben het verstand van een plofkip. Dit prima boekje zet een ontluisterend beeld van onszelf neer. En van de fabrikanten van ons ‘voer’. 
  recensie
  Algemeen management
  28 juni 2024
  Henny Portman
  2-3 minuten leestijd
  Ron Meyer biedt met zijn boek ‘Meyer’s Management Models – 52 inspirerende tools om je denken een boost te geven’ een handig naslagwerk met een veelheid aan direct toepasbare hulpmiddelen, die hij heeft ontwikkeld, waarmee je vele managementvraagstukken kunt aanpakken.
  recensie
  Persoonlijke effectiviteit
  27 juni 2024
  Roy van den Anker
  2-3 minuten leestijd
  Stel je wilt graag een gelukkig en succesvol leven leiden, en dat gaat je al best redelijk af. Je hebt niet echt iets te klagen, maar eigenlijk komt dat vooral doordat het leven jou meer leidt dan jij het leven. Zou je daar dan heel veel werk van maken, of zou je dan liever willen grasduinen en zo nu en dan eens met één ding tegelijk aan de slag willen gaan?
  recensie
  Algemeen management
  27 juni 2024
  Ward Grootens
  2-3 minuten leestijd
  In ‘Neuromanagement - Het nieuwe managementparadigma‘ koppelt Sven Gall leiderschapsgedrag en managementaanpakken aan inzichten en onderzoeken uit de neurowetenschap. Het boek is helder, pragmatisch en direct toepasbaar voor zowel leiders als begeleiders van leiders in organisaties.
  recensie
  Persoonlijke effectiviteit
  26 juni 2024
  Jan Hoogstra
  3-5 minuten leestijd
  Een kunde waarvan ik niet wist dat die bestond, maar die qua naamgeving wel triggert: ‘Voorelkaarkrijgkunde’. Zonder in detail te weten waarover het gaat, kun je je van alles voorstellen wat er onder deze kunde valt. Marjolijn Feringa beschrijft in het haar boek ‘Voorelkaarkrijgkunde, Zó pak je veranderingen energiek aan!’.
  recensie
  Persoonlijke effectiviteit
  26 juni 2024
  Désirée Wassing-Boerema
  3-4 minuten leestijd
  ‘Morele ambitie’ is een wake up call om je bewust te maken dat óók jij het verschil kunt maken om de wereld een beetje mooier te maken. Dit doet Rugter Bregman aan de hand van verhalen uit de geschiedenis, modellen, concrete feiten, grafieken en eigen inzichten rondom dit thema.
  recensie
  Personeelsmanagement
  25 juni 2024
  Erleyne Brookman
  2-3 minuten leestijd
  Heb jij je collega's wel eens kleuters genoemd? Het komt in de beste organisaties voor. En als je het niet uitgesproken hebt, dan heb je het vast wel eens gedacht. Sayma Kuipers laat in ‘Het is hier net een kleuterklas’ zien dat iemand als kleuter bestempelen een uitnodiging is om anders met elkaar om te gaan. Positiever en met meer speelruimte.
  recensie
  Marketing
  24 juni 2024
  Henk Jan Kamsteeg
  3-4 minuten leestijd
  Lezen en direct oefenen. Dat is de kracht van ‘ChatGPT als tweede brein’ van Martin van Kranenburg. Lees dit boek, wanneer je niet hopeloos wilt achterblijven.
  recensie
  Organisatiekunde
  24 juni 2024
  Elly Stroo Cloeck
  4-6 minuten leestijd
  Ik kreeg dit boek toegestuurd met een aanbiedingsbriefje dat zó persoonlijk was dat ik er geen weerstand aan kon bieden. En natuurlijk sprak ook de titel van het boek me aan: wie houdt er niet van simpel? Auteur Wiko slaagt erin om in ‘Terug naar simpel’ zijn betoog op een simpele en toch effectieve manier te verkopen.
  recensie
  Organisatiekunde
  21 juni 2024
  Gertjan de Groot
  3-4 minuten leestijd
  Tien jaar na haar vorige boek, ‘Doorbreken van organisatiepatronen’, verschijnt de opvolger ‘Vanzelfzwijgend’, die daarop voortbouwt maar ook een stap verder gaat. Waren emoties in het eerste boek nog een reactie op ingezette organisatieveranderingen, in ‘Vanzelfzwijgend’ zijn zij een onderdeel van de organisatiepatronen zelf.
  recensie
  Ondernemen
  21 juni 2024
  Christel Deckers
  1-2 minuten leestijd
  ‘Ontdek je begaafdheid’ van Ellen de Lange-Ros is een gids voor de begaafde zzp’er. De auteur meldt dat het een eerste deel is in een serie, en kondigt een volgend deel aan dat zal gaan over ‘Het verpakken van je expertise tot een product waar klanten voor willen betalen.’

  Populaire producten

   Personen

    Trefwoorden