Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Waarom zegt niemand er wat van?!

Lastige gesprekken voeren in teams

Paperback Nederlands 2024 9789024466450
Verkooppositie 18Hoogste positie: 12
Nog niet verschenen, verwacht op 06‑11‑2024
27,50

Samenvatting

We winden ons er collectief over op dat zíj niet ingrijpen, maar hebben niet in de gaten hoe vaak ook wij er zelf het zwijgen toe doen.

De neiging – richting de leidinggevende en het topmanagement – te zwijgen over potentële risico’s en ongewenst gedrag op de werkvloer is wijdverbreid. Alleen realiseren we ons dat niet. Dus plakken we nog steeds etiketten als ‘angstcultuur’ en ‘onveilig’ op organisaties en mensen, alsof zij de uitzondering zijn.

Vaak wordt gedacht dat je uitspreken op de werkvloer simpelweg een kwestie is van persoonlijke moed, dus worden we gestimuleerd ons uit te spreken. Maar dit is naïef en zal hooguit leiden tot cynisme en verplichte schijngesprekken. Dit boek leert je machtsverschillen, menselijke instincten en groepsdynamiek voor je te laten werken. En hoe belangrijk het is dat er iemand – met invloed – acteert op wat de ‘uitsprekers’ delen.

Ontdek wat uitspreken oplevert in je team, hoe je sociale veiligheid kunt vergroten en hoe je kunt aanmoedigen nu écht de gesprekken te voeren die er toe doen.

- Auteur van de bestseller 'Aanspreken? Gewoon doen!' (meer dan 10.000 verkocht)
- Autoriteit met 25 jaar ervaring als teamcoach en trainer
- Heins kan als geen ander wetenschap naar de werkvloer brengen en zachte zaken hard maken

Specificaties

ISBN13:9789024466450
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:224
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:6-11-2024
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Over Gytha Heins

Gytha Heins is bedrijfskundige en oprichter van Be7 Organisatie- en Leiderschapsontwikkeling en de Aanspreek Academie. Ze ontwerpt en faciliteert leiderschaps- en veranderprocessen en is (team)coach voor directie- en managementteams. Gytha onderzocht het aanspreekgedrag in (Nederlandse) organisaties en schreef daarover de bestseller Aanspreken? Gewoon doen!. Binnenkort verschijnt haar nieuwe boek Waarom zegt niemand er wat van?.'

Andere boeken door Gytha Heins

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Waarom zegt niemand er wat van?!