OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    2253310

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Toon resultaten

    Artikelen in het Online Magazine

    Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
    Pagina 12 van 393 resultaten
    interview
    Advisering
    18 september 2013
    Ronald Buitenhuis
    7-10 minuten leestijd
    700.000 exemplaren gingen er wereldwijd al over de toonbank van Business Model Generatie. Het lijkt erop dat men in de huidige barre tijden naarstig op zoek is naar nieuwe businessmodellen. Met een hoofdrol voor de even prettige als visuele maar vooral voor de wat langere termijn doeltreffende aanpak van Alexander Osterwalder. ‘Businessmodellen zijn als yoghurt in de koelkast. Het bederft, maar veel sneller dan tien jaar geleden’, aldus de Zwitserse goeroe.
    interview
    Marketing
    26 augustus 2013
    Ronald Buitenhuis
    3-5 minuten leestijd
    Makeup.com van L’Oréal. Allerhande van Albert Heijn. Hele grote merken zetten steeds beter content in om klanten te binden en nieuwe klanten binnen te halen. ‘Voor marketeers is een goede content-marketingstrategie als een heilige graal. Je bindt mensen met iets wat ze écht leuk vinden. Wat wil je nog meer?’ Aldus Aart Lensink, auteur van Aan de slag met content marketing.
    interview
    Non-profit
    19 augustus 2013
    Ronald Buitenhuis
    7-10 minuten leestijd
    Wat hebben De Efteling, Duvel, Illy, Ajax en Ikea wel wat andere bedrijven niet hebben? Een briljant businessmodel. Je kunt ook zonder maar dan zal de wereld niet blijvend veranderen. Het boek Briljante businessmodellen (‘een bijzondere benadering voor betere business’ biedt - voor wie dat wil - een drietrapsraket naar eeuwige roem.
    interview
    Reclame en verkoop
    5 augustus 2013
    Ronald Buitenhuis
    4-6 minuten leestijd
    In tijden van economische voorspoed was er vooral sprake van een kopersmarkt. De klant kwam toch wel. Nu moeten bedrijven weer leren verkopen, ofwel: de klant verleiden. Daar zijn we slecht in, terwijl er een scala aan mogelijkheden is, zo betogen Daniëlle de Jonge en Rob Snoeijen in hun nieuwe boek Verleid de klant (‘onweerstaanbaar zakendoen’). ‘Verkopers bewust maken van alle aspecten van het onderbewuste.’
    interview
    Persoonlijke effectiviteit
    12 juli 2013
    Ronald Buitenhuis
    5-6 minuten leestijd
    Veel mensen hebben plannen te over, maar realiseren? Ho maar. Waarom slaagt de een er wel in om zonder auto maar met caravan toch in Istanbul te komen en heeft de ander al moeite om tien kilo af te vallen? Ervaringsdeskundige Marcel van Driel legt in zijn boek Waanzinnige plannen! (‘ En hoe ze te realiseren’) uit hoe het werkt. Ooit durfde hij niet zijn bed uit omdat zijn schulden torenhoog waren. Uiteindelijk werd hij succesvol schrijver. Het kan verkeren.
    interview
    Coaching en trainen
    9 juli 2013
    Ronald Buitenhuis
    4-6 minuten leestijd
    Hoe is het mogelijk: nu train ik al zo lang en kan ik nog steeds in de stress schieten. Zo begint Goed voor degroep van Karin de Galan. De trainster die trainers traint, ontrafelt in haar boek waarom ook heel ervaren trainers nog altijd in de stress schieten, hoe ze zichzelf beter kunnen leren kennen en beter om kunnen gaan met spanning en ‘hun eigen gekkigheden’.
    interview
    Personeelsmanagement
    2 juli 2013
    Ronald Buitenhuis
    6-9 minuten leestijd
    Dolfinarium Harderwijk had recent twintig vacatures specifiek voor 50+-medewerkers, omdat ouderen productief, gemotiveerd en weinig ziek zijn. Ouderen zijn duurzaam inzetbaar, blijkt uit onderzoek, maar de perceptie bij werkgevers is dat ouderen duur en lastig zijn. ‘Een rare spagaat’, stelt Annet de Lange in Een leven lang inzetbaar? Een encyclopedie over duurzame inzetbaarheid die overigens veel verder gaat dan het ouderenvraagstuk.
    interview
    Inkoop en logistiek
    26 juni 2013
    Ronald Buitenhuis
    4-6 minuten leestijd
    Gerco Rietveld, de auteur van Inkoop – een nieuw paradigma (dat in 2010 met de titel ‘Managementboek van het Jaar’ de Rode Hoed verliet) komt met een nieuw boek: Wat bezielt mijn klant!? Een boek over de strijd tussen inkoop en verkoop, de bloedrode oceaan waar veel slachtoffers vallen, over de wurggreep van inkopers, en hoe je uit die wurggreep kunt ontsnappen. ‘Hef inkoop- en verkoopafdelingen gewoon op. Ze zorgen alleen maar voor ruis op de lijn.
    interview
    Algemeen management
    31 mei 2013
    Ronald Buitenhuis
    5-6 minuten leestijd
    Animal Firm (nummer 1) en het sprookjesboek We presteerden nog lang en gelukkig (nummer 4) waren bestsellers van Simon van der Veer. Beide boeken hadden als doel: vanuit een totaal andere optiek/wereld organisatieverandering bewerkstelligen. Met De organisatie draait door doet de auteur met een soortgelijk benadering een nieuwe poging de bestsellerlijst te bestormen. TV-programma’s als alternatief voor een klassieke ‘heidag’. ‘Dat beklijft beter.’
    preview
    Algemeen management
    30 mei 2013
    Ronald Buitenhuis
    4-6 minuten leestijd
    Meer door minder in het publieke domein. Beter getimed kon dit boek nauwelijks komen. De overheid bezuinigt rigoureus en krimpt zelf stevig in. Terwijl de maatschappelijke vragen eerder groter dan kleiner worden. Dus moet het ‘meer door minder’. Hoe? Dat legt Wim Schreuders in zijn boek nauwgezet uit.
    interview
    Algemeen management
    28 mei 2013
    Ronald Buitenhuis
    4-6 minuten leestijd
    Philip Idenburg en Mark Schweitzer deden samen met meer dan 100 professionals uit de sector onderzoek naar de toekomst van de sociale huisvesting in Nederland. Ze vatten het samen in het boek Sociaal Wonen in 2030. ‘Eigenlijk klopt die titel niet’, zegt Idenburg, managing partner bij BeBright. Wonen raakt zoveel meer: bouwers, corporaties, winkelgebieden, welzijn, gemeenten, zorg…’ Inclusief een hernieuwd pleidooi voor de methode van scenarioplanning.
    interview
    Algemeen management
    16 mei 2013
    Ronald Buitenhuis
    3-4 minuten leestijd
    CO2-neutraal zijn is niet alleen weggelegd voor het grootbedrijf. Zelfs de zelfstandige installateur of het advocatenkantoor met drie vennoten kan een zero CO2-voetafdruk overleggen. Hoe, dat legt Rob van der Rijt uit in zijn boek In vijf stappen CO2-neutraal ondernemen (‘Energie besparen en duurzame energie opwekken voor bedrijven’).
    interview
    Organisatiekunde
    24 april 2013
    Ronald Buitenhuis
    5-6 minuten leestijd
    Al tien jaar werken Twynstra Gudde-adviseurs Edwin Kaats en Wilfrid Opheij aan het thema ‘samenwerken’. Samen uiteraard. Ze hebben nu een soort magnum opus uitgebracht: Leren samenwerken tussen organisaties. Verplichte managerskost in een wereld die steeds meer opereert in netwerken, en juist daar is samenwerken een even belangrijk als heikel thema. ‘Samenwerken is niet vrijblijvend meer, maar wezenlijk voor de toekomst van organisaties.’
    interview
    Algemeen management
    27 maart 2013
    Ronald Buitenhuis
    12-16 minuten leestijd
    Teleurstelling en blijdschap over het al dan niet halen van de longlist en shortlist. Een boekenbal dat geen bal mag heten. De jaarlijkse discussie over de winnaar. Jury’s die ter discussie staan. Een prijs waar ‘als ware het Gouden Kalveren’ in de zaal mee wordt gedold: ‘Wil dan niemand dit beeldje?’. Als er zoveel reuring is rond een prijs, dan moet die wel serieus genomen worden. En dat wordt hij dan ook! ‘De impact is groot.’
    preview
    Organisatiekunde
    22 maart 2013
    Ronald Buitenhuis
    5-7 minuten leestijd
    Hedendaagse netwerkstructuren laten zich niet sturen door een hiërarchisch ingerichte organisatie waarin topdown de norm is. De moderne participerende maatschappij, in tegenstelling tot de verzorgingsmaatschappij, vraagt om horizontaal ingerichte structuren en zelfsturende teams. Het nieuwe boek Horizontaal organiseren van Renco Bakker en Teun Hardjono laat zien hoe de ‘mensfactor’ een plek krijgt in de wereld van procesmanagement.
    interview
    Organisatiekunde
    20 maart 2013
    Ronald Buitenhuis
    5-7 minuten leestijd
    Wordt het nieuwe boek Hoe bouw je een High Performance Organisatie? (What Makes a High Performance Organization) eindelijk de langverwachte wereldwijde doorbraak van André de Waal? Zijn ideeën over de HPO hebben alles in zich om een tweede, maar dan meer door de wetenschap ondersteunde en dus betere, In Search of Excellence (Excellente ondernemingen, Tom Peters) of Good to Great (Jim Collins) te worden. ‘Tot op heden zijn er nog geen gaten in het HPO-raamwerk geschoten.’
    interview
    Leiderschap
    14 maart 2013
    Ronald Buitenhuis
    5-7 minuten leestijd
    De tijdwaarneming bij een schaatswedstrijd wijst de schaatser in de binnenbocht als winnaar aan, maar TV-beelden laten overduidelijk zien dat de buitenbaan wint. De jury beslist echter om de tijdwaarneming leidend te maken. Onrecht zoals je in het bedrijfsleven ook geregeld tegenkomt. ‘Omdat organisaties zich te veel laten leiden door systemen. Organisaties laten zich gijzelen door wetten en regels’, zo blijkt uit het boek Verdraaide organisaties van Wouter Hart.
    recensie
    Werk en loopbaan
    14 maart 2013
    Ronald Buitenhuis
    2-3 minuten leestijd
    De generatie XYZ dendert over u heen? Heeft u als manager of gevestigde orde uw toekomst al wel zeker gesteld? Of vreest u ook snel over de houdbaarheidsdatum heen te zijn? Dan moet u Onbeperkt houdbaar van Jeroen Busscher even lezen!
    interview
    Organisatiekunde
    19 februari 2013
    Ronald Buitenhuis
    3-4 minuten leestijd
    Bij verbeteren, veranderen en vernieuwen grijpen we tegenwoordig graag naar instrumenten. Managementtools als invuloefening om processen te verbeteren. ‘Het beklijft zelden’, betoogt Adriaan Bekman. ‘Je moet een laag dieper.’ Die diepere laag biedt de oprichter van het Instituut voor Mens- en Organisatieontwikkeling (IMO) in zijn nieuwste boek: Vensters op organisaties. Een snoeppot, een bijbel, een kookpot, of gewoon het Rode Boekje over hoe veranderen echt kan landen in organisaties.
    interview
    Algemeen management
    29 januari 2013
    Ronald Buitenhuis
    11-16 minuten leestijd
    Hij scoort hoog op ‘Klout-score’ en ‘Kred Story’, toch vindt Menno Lanting zichzelf geen digitale extremist; meer een realist. ‘De toenemende digitalisering zorgt voor een verschuiving van macht. Tussen bedrijven en consumenten; binnen organisaties. De tijd dat we voorgeprogrammeerd opschoven in de organisatiepiramide is voorbij.’ Na de bestseller Connect! en Iedereen CEO verschijnt binnenkort deel drie van zijn trilogie: De slimme organisatie. Een gesprek over micro-multinationals, een nieuwe lost generation, de worsteling van bedrijven met nieuwe media, symmetrie van informatie en het toenemende gewicht van start-ups.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden