Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Collegereeks

Psychologische en sociale veiligheid in teams en organisaties

Psychologische en sociale veiligheid. De sleutel tot succesvolle teams en organisaties!

Collegereeks met Caroline Koetsenruijter, Joriene Beks, Alie Kuiper, Mirjam Decoz

Collegereeks met Caroline Koetsenruijter, Joriene Beks, Alie Kuiper, Mirjam Decoz

Psychologische en sociale veiligheid in teams en organisaties

Psychologische en sociale veiligheid. De sleutel tot succesvolle teams en organisaties!

Met onder andere...

Caroline Koetsenruijter Caroline Koetsenruijter
Joriene Beks Joriene Beks
Alie Kuiper Alie Kuiper

Over deze collegereeks

Je krijgt antwoord op deze en andere vragen:

  • Wat is sociale onveiligheid en hoe verlopen de processen?
  • Hoe krijg je psychologische veiligheid werkend in jouw team?
  • Hoe beïnvloedt (jouw) leiderschap de psychologische veiligheid?
  • Hoe inventariseer je de risico’s binnen jouw organisatie op ongewenst gedrag?
  • Hoe doe je op een zorgvuldige manier onderzoek naar onveilig gedrag?

Voor wie?
Deze unieke collegereeks is speciaal ontwikkeld voor directeuren, CEO's, managers, hr-managers, teamleiders en andere betrokkenen die (mede)verantwoordelijkheid zijn voor de psychologische en sociale veiligheid in de organisatie of in teams. Die een veilige werkplek willen realiseren en behouden.

Boekenpakket bij deze collegereeks

Giftig gedoe op de werkplek
Caroline Koetsenruijter
Giftig gedoe op de werkplek
26,95
Veldgids Psychologische veiligheid
Hans van der Loo
Veldgids Psychologische veiligheid
23,50

Programma

Alle college's zijn op dinsdag
5 november Risico’s, wettelijke kaders en taken en verantwoordelijkheden
- Wat zijn de risico’s binnen jouw organisatie op ongewenste omgangsvormen? - Wat zijn de wettelijke en andere kaders? - Hoe liggen de taken en verantwoordelijkheden: wie doet wat? - Wat zijn kritische succesfactoren en afbreukrisico’s? Dit eerste college gaat van start met een inventarisatie van de risico’s binnen organisaties op ongewenst gedrag en omgangsvormen op de werkplek. Je gaat aan de slag met het kijken naar de risico’s in jouw organisatie. Van welke wettelijke en andere kaders moet jouw organisatie op de hoogte zijn bij de aanpak van ongewenst gedrag? Is er speciaal beleid ontwikkeld binnen jouw organisatie? Is dat beleid voldoende effectief en conform wettelijke richtlijnen om ongewenst gedrag én omgangsvormen daadwerkelijk aan te pakken?
12 november Problematiek rondom sociale veiligheid en oplossingsrichtingen
- Heeft werkend Nederland te maken met agressie en wat doet externe agressie met intern gedrag? - Wat is sociale onveiligheid op de werkplek en hoe verlopen processen van sociale onveiligheid? - Hoe maak je de (reuze)sprong naar een sociaal veilig werkklimaat? Welke problematiek speelt er rond sociale veiligheid op de werkplek waarover binnen organisaties maar moeizaam gesproken wordt. Hoe sociaal veilig is jouw organisatie? Waar staan jouw team en organisatie op de veiligheidscultuurladder en hoe kom je van ontkenning naar safety by design? Met de inzichten uit dit college zet je sociale veiligheid in jouw organisatie op de kaart en kun je een veilige werkplek echt dichterbij halen. Je verlaat dit college met een helder beeld van wat sociale veiligheid inhoudt en beschikt over oplossingsrichtingen om interne en externe agressie te voorkomen.
19 november Psychologische veiligheid werkend krijgen in jouw team
- Wat is psychologische veiligheid? - Hoe beïnvloedt (je met jouw) leiderschap de psychologische veiligheid? - Hoe krijg je psychologische veiligheid werkend in je team? Psychologische veiligheid is een belangrijk middel om samen met je team beter te presteren. En een noodzakelijke randvoorwaarde om een inclusief klimaat tot een succes te maken. Psychologische veiligheid betekent niet dat je altijd maar lief moet zijn voor elkaar of dat je achterover kunt leunen. Als de psychologische veiligheid er wél is in een team dan voelt iedereen zich thuis, worden meningen en fouten gedeeld en levert iedereen vanaf dag 1 een bijdrage aan het grotere geheel. In een psychologisch veilig team wordt de status quo uitgedaagd, dagen teamleden elkaar uit en voelt iedereen zich verantwoordelijk voor de veerkracht van het team. Tijdens dit college ga je 'doenken': denken en doen. Want dat je weet hoe het werkt, betekent nog niet dat je het werkend kunt krijgen.
26 november Valkuilen en dilemma's: hoe ga je goed om met meldingen en klachten
- Aan welke eisen moet een zorgvuldig onderzoek naar signalen of klachten over ongewenst gedrag voldoen en wat zijn de knelpunten? - Welke belangen spelen er bij een melding en hoe ga je daarmee om? - Wat kun je wel en moet je vooral niet doen? Het sluitstuk van een effectief beleid tegen ongewenste omgangsvormen is de zorgvuldige behandeling van klachten, meldingen of signalen. Hierdoor worden de belangen van alle betrokkenen gewaarborgd, wordt de impact van het incident verkleind en wordt voorkomen dat reputaties onnodig en soms onherstelbaar worden beschadigd. Het spreekt zo voor zich maar waarom gaat het dan zo vaak mis? In dit college deelt Mirjam haar ervaringen en hoor je hoe een goede meldstructuur en zorgvuldig (klacht)onderzoek eruit moeten zien. Ook neemt ze je mee bij de dilemma’s en de valkuilen waar je onherroepelijk voor komt te staan na een melding of klacht.

Sprekers

Caroline Koetsenruijter
Caroline Koetsenruijter
Caroline Koetsenruijter is adviseur en trainer op het gebied van sociale veiligheid voor professionals. Het is haar missie dat alle werkenden in Nederland veilig en zonder agressie hun belangrijke taken kunnen verrichten. Sinds 2007 is zij directeur van Instituut KCB. Caroline en haar team geven trainingen rondom conflicthantering en bemiddeling. 
Joriene Beks
Joriene Beks
Joriene Beks is bedrijfskundige en auteur van de bestsellers Psychologische Veiligheid, Zo vorm je vrijmoedige teams en Veldgids Psychologische Veiligheid. Haar nieuwste boek heet "Veilig voelen, veilig zijn".
Alie Kuiper
Alie Kuiper
Alie Kuiper is bedrijfskundige en gespecialiseerd in de aanpak van ongewenste omgangsvormen op het werk. Zij adviseert organisaties over beleid op dit terrein en is vanuit Nederland betrokken bij de ontwikkeling van ISO 45003: een managementsysteem voor de aanpak van psychosociale risico’s op het werk.
Mirjam Decoz
Mirjam Decoz
Mirjam Decoz is juridisch expert en advocaat op het gebied van grensoverschrijdend gedrag. Ze is voorzitter van klachtencommissies en adviseert en begeleidt organisaties op strategisch en juridisch niveau. Mirjam is voorzitter van de commissie die bij Ajax een cultuurverandering in werking zet en recent heeft ze bij het Meldpunt Mores een nieuw bestuur samengesteld.

Praktische informatie

Locatie

Colour Kitchen

Colour Kitchen Pr. Christinalaan 1 3554 JL Utrecht

Routebeschrijving

Programma

Data colleges
Dinsdagmiddag 5, 12, 19, en 26 november 2024

Tijden
15.00 uur ontvangst | 15.30 uur start programma | 19.00 uur einde programma | Inclusief dinerbuffet

Let op: het eerste college start eerder: 14:30 ontvangst, start om 15:00 met een kick-off en kennismaking

Voorwaarden

Organisatie
De collegreeks 'Psychologische veiligheid in teams en organisaties' wordt georganiseerd door Boom Management Academy (onderdeel van Koninklijke Boom uitgevers). De factuur ontvang je van Koninklijke Boom uitgevers.

Kosten en korting
Prijs p.p. € 1695, exclusief btw, inclusief de boeken Giftig gedoe op de werkplek en de Veldgids Psychologische veiligheid.

Deelnemerscertificaat
Na afloop ontvang je een deelnamecertificaat van Boom Management Academy.

Annuleren
Bent u bij nader inzien helaas verhinderd dan kunt u tot een maand voor aanvang van het event kosteloos annuleren. Vanaf vier tot twee weken voor aanvang van het event betaalt u 25% van de deelname kosten. Pas daarna bent u het volledige bedrag verschuldigd. Uiteraard kunt u zich altijd gratis laten vervangen door een collega.
Let op: annuleren kan uitsluitend schriftelijk/per mail.

Verder verwijzen wij u naar de algemene voorwaarden van Koninklijke Boom uitgevers.

Ook interessant voor u"

19 NOV
Seminar
Managers en medewerkers ervaren dat huidige organisatierollen en -modellen niet meer werken. Ze willen terug naar waar het in de praktijk werkelijk om zou moeten gaan: op zoek naar eigen verantwoordelijkheid en de klant centraal. Ze willen terug naar de bedoeling. Meer
525,-
20 NOV
Seminar
Hoe werk je gezamenlijk aan een maatschappelijke transitie waarin organisaties, bedrijven en overheid hun bijdrage leveren aan een leefbare toekomst voor iedereen? Beleidsmakers, proces- en hr-managers, organisatiedeskundigen, directeuren, leidinggevenden en controllers zijn hier dagelijks mee bezig. Krijg inzicht in een ander economisch model, durf positie te kiezen en geef vorm aan de purpose in je organisatie. Meer
525,-
27 NOV
Seminar
In een wervelend en gevarieerd programma krijg je inzichten om méér gedaan te krijgen. Je invloed te vergroten. Slimmer en sneller te overtuigen. Op 27 november krijg je wetenschappelijk bewezen inzichten die werken in de praktijk. Vaak is een kleine aanpassing al genoeg om groot effect te hebben. Meer
995,-

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden