Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 38% korting

Hoop in bange dagen

Inspiratie zakwoordenboek voor standvastige en eigenzinnige mensen

Gebonden Nederlands 2020 9789089591319
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 197Hoogste positie: 38
Laatste exemplaren! Op=Op!
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis
15,95
9,95
VOORDEEL - 38% korting

Samenvatting

Wie turbulentie beleeft, zoekt houvast. Kaders, duiding, referentie. Maar laat de adviezen kort zijn en praktisch! Geef hoop, bied troost, laat ons het zoet proeven zodat we het zuur kunnen verdragen. En dat is precies wat dit boek doet.

Joep Schrijvers heeft in de traditie van het woordenboek, dat in vroeger tijden veel meer informatie gaf dan louter woordverklaringen, een positief en handzaam boekje geschreven, dat ons tot steun kan zijn in deze onzekere tijden. De 60 korte hoofdstukken in deze encyclopedie op zakformaat, geven antwoorden op de dilemma’s en disrupties van onze tijd. Dilemma’s in de wereld waarin we leven, in onze directe omgeving, maar ook in onszelf.

Hoewel er geen ambitie is om deze uitgave jaarlijks te actualiseren, is ze op z’n minst zo praktisch en toepasbaar als de fameuze 'Enkhuizer almanak'. Indachtig de uitspraak 'Wie zijn geschiedenis niet kent, is gedoemd haar te herhalen' bieden de talrijke historische verwijzingen mogelijkheden tot reflectie en bezinning. En de mooie verhalen zijn fantastische 'conversation starters' voor de feesten en partijen die we in de toekomst gewoon weer gaan beleven.

Specificaties

ISBN13:9789089591319
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:192
Uitgever:MainPress
Druk:1
Verschijningsdatum:3-9-2020
ISSN:

Expertrecensies (3)

recensie
Hoop in bange dagen - 'Stof tot nadenken'
Elly Stroo Cloeck | 11 september 2020
‘Lezen is denken met andermans hoofd.’ Deze quote van Arthur Schopenhauer staat aan het begin van het boek Hoop in bange dagen van Joep Schrijvers uit 2020. Het zet gelijk de toon voor de inhoud van het boek: korte stukjes waar je lang over nadenkt, gebaseerd op het gedachtegoed van (voor mij) heel veel onbekende en historische denkers.
Lees verder
recensie
Hoop in bange dagen - 'Heeft me regelmatig aan het denken gezet'
Rudy Kor | 10 september 2020
De opdrachtgever van het boek, Managementboek.nl, vroeg Schrijvers om een boekje te schrijver voor het 25-jarig jubileum van hun bedrijf. Hij kreeg als leidraad mee dat het boek moest passen binnen het thema van de Boekenweek, eigenlijk van het hele jaar: tegendraadsheid, rebellie en eigenzinnigheid.
Lees verder
recensie
Hoop in bange dagen - 'De diepte van dit toch beknopte boekwerk is enorm'
Pierre Pieterse | 8 september 2020
Vrijwel tegelijkertijd verschenen er twee boeken met vrijwel hetzelfde format, die van het traditionele woordenboek. Het woordenboek uit vervlogen tijden waarin auteurs in hun stukjes vooral opiniërend bezig waren.
Lees verder

Lezersrecensies

3.4 van de 5
5 stemmen
3
0
0
0
2

Interviews en artikelen (5)

column
Joep Schrijvers- Rechters de baas!
Joep Schrijvers 13 augustus 2021 Een van de vermakelijkste lesboekjes voor leiders is al oud en komt van Theodulfus van Orleáns (ca. 750-821). Hij was adviseur, afgezant en rechter van Karel de Grote.
column
Stop de diversiteitsdogmatiek!
Joep Schrijvers 23 juni 2021 De Nederlandse Spoorwegen verordonneerde ‘correct' taalgebruik. De gemeente Amsterdam stuurt medewerkers ‘vrijwillig' naar een cursus ‘white privilege'. De faculteit politicologie van de Universiteit van Amsterdam wil met enquêtes medewerkers in hokjes plaatsen: die van huidskleur, gender, seksuele geaardheid, religie, etniciteit en sociaaleconomische afkomst van de ouders. Alles voor de inclusieve zaak.
column
Joep Schrijvers - Nieuw leiderschap
Joep Schrijvers 7 mei 2021 Met veel bravoure kondigde Kaag op een verkiezingsbijeenkomst van haar partij nieuw leiderschap aan: háár leiderschap. Ze hield het een enkele maand vol tot haar ‘spontane' rondedansje op de tafel op de verkiezingsavond haar noodlottig werd.
column
Joep Schrijvers - Adviseurskeuze
Joep Schrijvers 18 januari 2021 Een continue vraag in de lesboeken voor leiders vanaf tot de Oudheid tot heden luidt: Tot wie moeten leiders zich wenden als zij het niet meer weten? En vooral: tot wie niét? Er waren hierbij twee grote fouten te maken, en daar kwam in de 20ste eeuw een derde bij die ook in de corona-aanpak speelde. Maar daarover zo meer.
preview
Joep Schrijvers over zijn Hoop in bange dagen
Joep Schrijvers 7 september 2020 Joep Schrijvers (o.m. bekend van Hoe word ik een rat?) schreef als allereerste het geschenk voor de Week van het Managementboek. Het resultaat is Hoop in bange dagen, dat wij tussen 7 en 13 september gratis weggeven aan onze klanten. Een preview.

Over Joep Schrijvers

Joep Schrijvers doet onderzoek naar westerse advies- en lesboeken voor vorsten, bestuurders en managers van Homerus tot Covey. Hij is schrijver van succesvolle, kritische boeken en artikelen over management, mens en maatschappij.

Andere boeken door Joep Schrijvers

Inhoudsopgave

Afkeer van dwarsdenkers
Angst
Blonde pruik
Buitenbeentje
Burgerlijke ongehoorzaamheid
Cisterciënzer start-up
Cliniclowns
Conventies doorbreken
Denkdwang
Duimschroef op maat
Emotionele besmetting
Faalschaamte
Fanatisme
Florence Nightingale
Foute eigen-zinnigheid
Gehoorzaamheid
Goed en slecht bestuur
Grenzen
Helpdeskgedrag
Hofnar
Hoop
Identiteitspolitiek
Improviseren
Intelligente ongehoorzaamheid
Intrigeren
Jammeren
Klokkenluider
Kusjesdag
Leiderschap
Luiheid
Machiavelli
Moeder-Teresasyndroom
Mythevorming
Nieuwsgierigheid
Opportunist
Overleven
Perfectie
Prettige gestoordheid
Qui-vive
Rozebril-professionals
Serendipiteit
SM-coaching
Standvastigheid
Tegendraadse normaliteit
Tegenspraak
Terugtocht
Tirannenmoord
Toekomst
Tom Sawyer
Tranen
Uitzinnig verzet
Victoria en Albert
Vleiers en kruipers
Vrijmoedig spreken
Vrijwillige onderdanigheid
Vuile handen
Wicked problems
X-factor
IJdelheid
Zelfbeheersing
Bibliografie

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Hoop in bange dagen